Wednesday, September 30, 2009

Antikrists

Noskatījos skandalozo Fon Trīra jauno gabalu Antikrists. Derētu kāds teologs, kurš šito visu filmu izskaidro, bet lai nu paliek. Toties pēc filmas noskatīšanās nāca prātā viens citāts:

"Slepkavība ir sievietes slēptākā velme. Sekss viņai ir tikai parodija par nogalināšanu"*

Iespējams, ka Antikrists ir par to, ka sievietes ir ļaunuma iemiesojums, vai arī filma ir par to, kā baznīcas svētajos rakstos ir attēlotas sievietes - kā viegli pavedināmas uz ļaunumu, vai tomēr par ko citu. Velns viņu zina.

Filma uz ekrāniem Latvijā iznāk 23. oktobrī Parex Plazā. Vai es to rekomendēju? Nu, visiem, kurus nepazīstu, noteikti jā - jo vairāk cilvēki noskatīsies, jo lielāka rezonanse. Visiem pārējiem ieteiktu pašiem izvērtēt skatīties vai nē.


___
* Citāts ir no bulgāru film-noir Zift (2008), kura pati saka, ka citāts ir no 15. gadsimtā sarakstītas grāmatas Malleus Maleficarum. Grāmata ir par to, kā identificēt, medīt un sodī raganas, kuras, kā likums, ir sievietes.

Tuesday, September 29, 2009

Kā Es Tavu Māti

How I Met Your Mother ir garš un plaš Teda stāstījums saviem bērniem, par to kā viņš satiek savu sievu un, attiecīgi, bērnu māti. Kad Teds būs aizstāstījis līdz vietai, kur viņš satiek savu sievu (kam jānotiek 5. sezonā, šoziem!), stāsts un arī seriņš beigsies.

Tomēr nevajag skumt. Tūlīt pēc tam būs jauns seriņs, kurā Teds stāsta garu un plašu stāstu savai izredzētajai. Jaunais seriāls sauksies How I Hate Your Mother.

Tuesday, September 8, 2009

Baltijas Pērle 2009

Izskatās, ka esmu nofinalizējis savu Baltijas Pērlē skatāmo filmu sarakstu-



Man ir pat prieks, ka neesmu līdz šim redzējis klasiku Mean Streets un Reiz Amerikā - varēšu tagad tās noskatīties kā pieklājas - uz lielā ekrāna. Šī gada Kannu kinofestivāla uzvarētāju Balto Lentu ar nevar laist garam. Izņemot Krusttēvu un Scarface, parējais ir šāviens tumsā, redzēs vai bija vērts.

Vienīgi, vai izturēšu tik daudz filenes skatīties. TV tomēr ir pieradinājis noturēt uzmanību tikai uz pusstundu...

Tuesday, September 1, 2009

Gāme


Puiši no Final Destination apbrīno uzvarētāja mad skillz 'vasaras raibumiņu' spēlē.