Wednesday, September 30, 2009

Antikrists

Noskatījos skandalozo Fon Trīra jauno gabalu Antikrists. Derētu kāds teologs, kurš šito visu filmu izskaidro, bet lai nu paliek. Toties pēc filmas noskatīšanās nāca prātā viens citāts:

"Slepkavība ir sievietes slēptākā velme. Sekss viņai ir tikai parodija par nogalināšanu"*

Iespējams, ka Antikrists ir par to, ka sievietes ir ļaunuma iemiesojums, vai arī filma ir par to, kā baznīcas svētajos rakstos ir attēlotas sievietes - kā viegli pavedināmas uz ļaunumu, vai tomēr par ko citu. Velns viņu zina.

Filma uz ekrāniem Latvijā iznāk 23. oktobrī Parex Plazā. Vai es to rekomendēju? Nu, visiem, kurus nepazīstu, noteikti jā - jo vairāk cilvēki noskatīsies, jo lielāka rezonanse. Visiem pārējiem ieteiktu pašiem izvērtēt skatīties vai nē.


___
* Citāts ir no bulgāru film-noir Zift (2008), kura pati saka, ka citāts ir no 15. gadsimtā sarakstītas grāmatas Malleus Maleficarum. Grāmata ir par to, kā identificēt, medīt un sodī raganas, kuras, kā likums, ir sievietes.

1 comment:

mita said...

Filmas realizācijas izskatās diezgan skaista :) Bet laikam skatīties šo filmu īsti dūšas nepietiktu... To pašu Omen arī nenoskatījos un arī uz "Kristus ciešanām" nesaņēmos. Bet nu jā - ar teologiem būtu noteikti interesanti parunāties ;)