Wednesday, December 3, 2008

Mans pirmais... Fokker

OK, taatad vakara melnumaa sanaaca, ka jaalido maajaas no Zviedrijas.

Protams, baltie cilveeki aiziet pa geitu uz lidmashiinu, kameer mums ir jaabrauc liidz lidmashiinai ar autobusu. Shkjiet, braucaam kaadas stundas piecas, apkaartne pamazaam saaka mainiities no lidostas asfalta plashumiem uz diezgan mezhoniiga izskata mezhu.

Kad beidzot autobuss izlaida muus aaraa, atsevishkji pasazhieri saaka njirgaaties un fotograafeeties pie paveca lidmashiinas modelja, nesaprasdami, ka ar to pashiem veel buus jaalido. Puse noteikti buut atteikushies kaapt iekashaa, ja vien nebutu tuvumaa gaudojoshais vilku bars.

Biju viens no peedeejiem, kursh iekaapa salonaa, un biju spiests seedeet pashaa peedeejaa rindaa. Vietas protams maz, kreesls neeerts, netruukst arii Raudoshaa Beerna*. Es saseeju jostas vietaa piedaavaato strikji un, praktiski, ar to arii salonaa nodzisa gaismas (taupiibas noluukaa) un lidmashiina saaka kusteeties.

Peec kaadaam div' stundaam pamodos, bet lidmashiina veelaizvien brauca. Nospriedu, jau ka shii ir amfibija un uz Riigu peldees nevis lidos. Tomeer veel peec apmeeram stundas taa tomeer shkjobjoties un chiikstot negribiigi paceelaas.

Kaut arii lidojumaa lidaparaats kratiijaas vairaak kaa zhigulis uz Meeru celja trepes, tomeer no sienaam piloshais uudens un dzineeju asinhronaa kleposhan mani izkalideeja visu lidojuma laiku. Kaut kaadaa briidi, kapteinis, aizbildinoties ar pretveeju, pazinjoja, ka lidojums aiznjems vairaak laika kaa paredzeets un turpinaaja piecirst abaam stjuarteem.

Kad pienaaca laiks noseesties, likaas ka piezemaajamies par aatru. Varbuut, taa tikai likaas lielaas kratiishanas deelj, nezinu, tomeer rezultaataa es veel nekad nebiiju tik viegli uzelpojis peec noseeshanaas! Jaapiemin arii, ka savu izmeeru deelj, lidmashiina ir speejiiga piebraukt lidostas eekai tuvaak pat par takshiem, taa ka nebija jaaskraida pa lietu. Izraadaas, geiti shiim lidmashiinaam neder, jo tie ir par augstu.

Beigu beigaas esmu guvis maaciibu, ka nevajag lidot otrdienas vakaros (un, iespeejasm, treshdienas riitos preteejaa virzienaa), kaa arii to, ka cilveeki lidoja pirms Boeingiem. Muuzhu dziivo muuzhu maacies.


PIEZIIME: Iespeejams, ka dalja no shii staasta ir pilniigi izdomaata.

PAPILDINAATS 04/12/2008: pievienoju linku uz Wikipediju
____
* Raudoshais Beerns - fenomens, ka jebkuraa reisaa vienmeer buus pa ziidainim, kursh visu celju breeks

4 comments:

Dačuks Svītriņa said...

neticu

Jaanis said...

errr... kam Tu netici? tam ka lidoju ar Fokker?

mita said...

Raudoshaa beerna fenomenam - neticu - vismaz man veel taads nebija gadiijies :)

Dačuks Svītriņa said...

jā, es arī tam pašam neticu :D